50-luvun arkkitehtuuria kunnioittaen

Helsinkiläisen 50-luvulla rakennetun kerrostalon kaksiossa tapahtuneen putkivuodon seurauksena sain tehtäväkseni suunnitella huoneiston lopulta kauttaaltaan. Yhtenä suunnittelun tärkeimmistä lähtökohdista oli kunnioittaa ajan arkkitehtuuria. Tehtävänannon aikoihin asunto oli valmistuttuaan määrä vuokrata, mutta suunnitelman edetessä toteutusvaiheeseen omistaja päättikin ottaa sen käyttöönsä itse. Saamani palautteen mukaan hän ei aio muuttaa tästä kodista ikinä.

 
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

MAKUUHUONE

Erillinen vaatekaapisto yhdessä sängyn kanssa olisi hankaloittanut muun tilan käyttöä, joten säilytystila rakennettiin sängyn ympärille. Ratkaisun ansiosta johdot jäävät piiloon ja lukuvalaisimien säätö onnistuu sängyltä käsin.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

MAKUUHUONE

Säilytystila kätkee sisälleen niin vaatteet, asusteet kuin lakanatkin. Kiintokalusteet yksityiskohtineen mukailevat rakennusajan henkeä.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

KEITTIÖ

Olohuoneen ja keittiön jakanut korkea kaappi korvattiin lisäsäilytystilaa sisältävällä aamiaissaarekkeella.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

keittiö

Keittiön välitilaan valittiin kolmiulotteisen efektin aikaansaava 10 x 10 -laatta. Seinäkaapit koolattiin ulos seinästä, jotta välitilan valaistus saatiin toteutettua yhtenäisenä ilman, että valaisimet itsessään näkyisivät.

Spa kotona

Vantaalaisen omakotitalon kylpyhuone ja sauna kokivat muodonmuutoksen suunniteltuani ne vastaamaan lapsiperheen sijaan kahden aikuisen tarpeita. Vähälle käytölle jäänyt kylpyamme sai väistyä tieltä, kun tilaan toivottiin kahta suihkua. Lopputuloksena vaaleita sävyjä ja valoisuutta toivoneella pariskunnalla on nyt käytössään raikkaan skandinaaviset pesutilat.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä 1.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

90-luvun omakotitalon keittiöremontti

Ulvilassa sijaitsevaan omakotitaloon oli toivottu jo jonkin aikaa keittiön osalta uudistusta. Aikaisempi keittiö oli toteutettu rakennusvaiheessa ja samat puutteet keittiön toiminnoissa olivat häirinneet koko sen käyttöiän. Remontti sai kimmokkeen oikeanlaisen ovimallin löydyttyä ja suunnittelu saattoi alkaa. Aikaisemmassa kalusteratkaisussa kaapistoja oli joka seinällä. Uudessa ratkaisussa syvyydeltään pienet ja epäkäytännölliset seinäkaapit jätettiin yhdeltä seinältä kokonaan pois, jolloin saatiin kaivattua väljyyttä ruokapöydän ympärille. Menetetty säilytystila saatiin sijoiteltua vitriiniseinälle, jolle ei tarkoituksellisesti jätetty uudessa ratkaisussa avolokeroita tai laskutilaa. Nyt avaimet ja muut aikaisemmin tasolle näkyville jääneet tavarat pysyvät siististi niille varatuissa laatikoissa ja harvemmin käytössä olevat lasit pölyltä suojassa kauniisti valaistuissa vitriinikaapeissa. 80-luvulle tyypillinen haasteellinen pintamateriaali lasikuitutapetti poistettiin osin ja peitettiin muilta osin talon klassiseen tyyliin sopivalla paneloinnilla.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg

LVI-saneerattavan rivitalohuoneiston pintamateriaalisuunnitelma

Suunnittelin Helsingin Pakilassa sijaitsevaan rivitalohuoneistoon taloyhtiön LVI-saneerauksen yhteydessä uusittavat pintamateriaalit.

Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg
Sisustustoimisto Laura Merilä.jpg